Info

Tekijä
Sarjakuvat on piirtänyt Nen.
Sähköposti: nensarjakuvat(ät)gmail.com
 
A&B
A&B oli syyskuussa 2009 Ilta-Sanomien ”Kuukauden kotimainen”.  A&B-sivulla on kaikki nuo stripit plus kaikki muut julkaistut.  Uusia strippejä julkaistiin silloin tällöin viikonloppuisin Ilta-Sanomissa vuoteen 2020 asti.

Mykkänen
Mykkänen ilmestyi vuoden 2009 alkupuolelta lähtien Ilta-Sanomien viikonloppunumeroissa harvakseltaan vuoteen 2020 asti. Mykkänen esiintyi myös Viivi ja Wagner -lehdissä 6-8/2010.

Miettinen
Miettisen 160 piirrosta on julkaistu Bullsin välittämänä Keskisuomalaisessa, Kymen Sanomissa, Kouvolan Sanomissa, Etelä-Saimaassa, Kirkkonummen Sanomissa ja Seutu-Sanomissa.
Miettinen on ehkä jonkinlainen synteesi Hymyn vitsisivulla 70-luvulta lähtien nokkeloineesta Jykä&Riken papukaijasta ja Tom Wilsonin Ziggy-hahnosta.

Maailman eläinlajit

Sarja sai alkunsa, kun A&B:stä tuli palautetta, että siitä tulee mieleen Frank and Ernest -sarjakuva. F&E-nettisivuilta löytyi osio Animal grammar. Kopioin idean ja aloin tehdä samaa suomeksi.
Eläimistä on julkaistu kirja ”Rubikonna ja muita uusia eläinlajeja värikuvina” (Atena 2015). Se sisältää n. 100 ensimmäistä näillä nettisivuilla julkaistua strippiä.

199 kissaa, kollia, kattia ja kisua
Alun perin sarjan nimessä oli luku 99, mutta kun kissoja on tehty vielä 100 lisää, nykyään nimessä on luku 199.
Sarjassa on suomen kielen kissoja esikuvanaan ranskalaisen Sinén vastaavat kissapiirrokset, joita on julkaistu jo 50-60-luvuilla ranskaksi ja englanniksi.
Kissoja julkaistiin Bullsin levittämänä Seiskassa, Viikkosavossa, Keskisuomalaisessa ja Lemmikissä.
Ensimmäiset 99 piirrosta on julkaistu kirjassa ”99 kissaa, kollia, kattia ja kisua” (Arktinen Banaani 2014), ja seuraavat 100 piirrosta kirjassa ”100 kissaa, kollia, kattia ja kisua” (Arktinen Banaani 2015).

Kuuluisuuksien kissat
Sarjassa esitellään tunnettujen hahmojen kissoja, ja se on tavallaan 199 kissaa -sarjan spin-off. Ilta-Sanomissa julkaistiin kissoja vuosina 2017-2020 silloin tällöin viiden kissan ”sunnuntaipakettina”.
Kissoista on ilmestynyt kirja ”Kuuluisuuksien kissat” (Arktinen Banaani 2017). Sisältää 92 ensimmäistä kissaa.

Taideaarteet
Taidehistorian klassisia maalauksia puhekuplilla varustettuna, välillä itse kuva muunnettuna ilman puhetta.
Sarja sai kipinän, kun elokuussa 2018 näin Hesarissa jutun, jossa kerrottiin että Suomessa julkaistaan trendikkäästi kaksi taidemeemikirjaa. Itsekin olin vuosia aikonut värkätä muutaman puhekuplilla täydennetyn taidepilan, ja jutusta sain sykäyksen hypätä jälkijunassa mukaan.
 
Advertisement

25 vastausta artikkeliin “Info

 1. Nerokkaita. Kiitos. Miksei täällä ole loistavaa haistatus-strippiä? Haistatushan muuten on kai hain tila.

  1. Kiitos kehuista. Stripit olivat Ilta-Sanomissa erehdyksessä eri järjestyksessä kuin tarkoitus. Lisäsin stripit tänne alkuperäisjärjestyksessä, nyt on haistapaskakin lisätty.
   Tuo hai-status on hyvä, olisin tehnyt stripin jos olisin itse keksinyt

 2. Ihan tajuttoman hyviä strippis! Löytyykö 99 kissaa, kollia, kattia ja kisua mistään netistä? Harmittaa jälkeen päin kun en tajunnut ottaa talteen. Niille jaksaa nauraa kerta toisensa jälkeen 😀

  1. Hienoa että tykkäät. Ei löydy vielä netistä. Näillä näkymin alan lisäillä niitä näille sivuille jossain vaiheessa.

 3. Todella hyviä!! Jään myöskin odottamaan 99 kissaa strippejä, ovat ihania ja hauskoja 🙂 Toivottavasti jaksat pian lisäillä niitä 🙂

  1. Lisäilen ensin muita sarjoja, kissoja ehkä vasta ensi vuoden puolella, mutta kyllä nekin tänne päätyvät.

 4. Kiitos ihanista ja piristävistä jutuista. 99 kissaa kattia ja kollia on Seiskassa se paras juttu 🙂

 5. Isot kiitokset 99 kissoista 🙂 Aion leikata jokaisen piirroksen Viikkosavo-lehdestä talteen. Just minun mieleistä huumoria! 🙂

 6. Löysin 99 kissaa kampaajan seiskästa ja mahtava se on – niin se blogikin. Onko poskissa tulossa tänne? Itse teen sarjakuvapiirustuksia harrastuksena, joten on upea nähdä niitäkin! Olen asunnut Suomessa vasta 10 vuotta, joten tästä tulee vielä ”Suomen kielen kurssi” kaupan päälle. Mahtava!

  1. Hienoa että tykkäät. Poskissa-juttukin ehkä päätyy tänne, mutta siihen mennee aika pitkä aika kun lisäilen kissoja numerojärjestyksessä…

 7. Mahtavia juttuja!

  Lähetin boa jutun heti turkulaiselle kaverilleni (toivottavasti tulevalle entiselle), ai mää vai… nyv vai

  1. Tamperelaisia olisi myös mukava pilkata mutta kun tamponi on jo vanha vitsi.

 8. Ihania! Näitä sivuja on aina ilo selata, kun on paha päivä, hymyilyttää.
  Erityisesti kissaset ovat sydäntäni lähellä.
  Vielä voisi toteuttaa muutamia strippejä tyyliin: ”Jäänalle”, ”Jää, nalle”, ”Jään alle” (järvessä) ja ”Jään alle” (jokin tulee päälle).
  Tässä siis esimerkki 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s